Skip to content

Synd om ordet

november 26, 2010
by

Hörrni allihopa!
Jag vann smoothie-tävlingen för Urban Delis juicebar! HURRA!

Innan jag berättar om själva tävlingen och hur det gick till tycker jag vi ska prata lite om ordet smoothie. Jag nästan hatar ordet smoothie.
Det är så synd att något som är så gott och bra inte kan få ett värdigare ord på svenska. Det låter som en leksak för barn litegrann.
Vi kan väl fundera på det allihopa och se om vi inte kan komma på något bättre? Okej?

Nåväl, igår var jag och tre andra bloggare i Arlas provkök ute i Stadshagen och labbade. Matbyrån Oliven och Arla stod för arrangemanget.
Det kändes lite som man var tillbaka i hemkunskapssalen i högstadiet. Alla hade ett eget kök med alla sina ingredienser vid och proffsiga skyltar som visade var man skulle stå.
Man känner sig väldigt viktig när man ser sitt namn i skrift sådär. ULRIKA KARLBERG ”Blod, svett och svartpeppar” .
I köket fanns också den fetaste mixern jag använt. Det kändes som man drog på dödsmaskinen när man tryckte på mixa-knappen. Får min mixerstav att verka väldigt klen, även om det står på förpackningen att den ”CAN EVEN CRUSH ICE!!!!!!!!!!”.

Själva testandet var superproffsigt. Man fick sitta i små bås med en bricka med numrerade shots på. Alla hade olika ordning på hur shotsen stod och så skulle man poängsätta shotsen efter smak, konsistens och utseende. Siffrorna knappades in i en dator och så sammanställdes resultaten.
Tre recept valdes ut och kommer finnas i Urban Delis juicebar i början av januari. Ett av dem är mitt!Och! Eftersom ni är fina och så, kommer jag bjucka på receptet här, så ni kan göra den hemma i förväg om ni vill. Det är superenkelt, men innehåller kiwijuice, som kan vara lite meckigt att få tag på. Man får tänka ut ett bra substitut och sedan tänka att det blir nästan samma. Ananas och basilika har jag hört ska vara bra ihop. Det kommer i och för sig att smaka helt annorlunda, men säkert gott.
Jag gillar drinkar med tabasco i, de känns alltid så jäkla nyttiga och liksom rensande. Det var ungefär den känslan jag ville uppnå.

God mixad dricka med hallon, tabasco och basilika

2 dl kiwijuice
2 dl halvtinade hallon
15 baislikablad (SLÄNG I EN NÄVE ELLER HELA KRUKAN, ni fattar vad jag menar. Gillar ni basilika, ta mycket, annars, ta mindre)
6 droppar tabasco

Mixa allt. Klart.

Gott till frukost, brunch och på eftermiddagen.

About these ads
7 kommentarer leave one →
 1. Isabel permalink
  november 26, 2010 19:53

  Grattis!Kul, den ska jag testa!

 2. Pelle permalink
  november 26, 2010 20:26

  Hurra!

 3. Pelle permalink
  november 26, 2010 20:26

  Succé!

 4. november 27, 2010 04:13

  Hurra! :-)
  Kul att ses igår! Jag skulle för övrigt googla efter din sida när jag kom hem igår. Efter många försök med ”kärlek och peppar”, ”matblogg och peppar” (jättedum idé, oändligt många träffar), så fick jag kasta in handduken. Tur att jag fick lite fuskhjälp via mailen idag, för nu har jag ju hittat hit, och jag kommer tillbaka.

 5. ulrika permalink
  november 27, 2010 12:25

  Tack, tack, tack!
  Tina: Grattis du med! Det var superkul ju. (Matblogg+peppar, haha)

 6. november 27, 2010 14:38

  Coolt! Grattis!

 7. Moster Calle permalink
  november 27, 2010 17:53

  Grattis Ulrika! Du är kalas duktig! Håller med om att ordet ”Smothie” ligger fel på något sätt, borde heta något mer lockande.
  Kramar från moster Calle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: