Skip to content

Hipp hipp lilla mön!

augusti 28, 2011

Vi var på en möhippa igår, jag och Sedir. Ja, alltså, egentligen var vi inte med på möhippan. Vi hade fått i uppdrag att laga mat till alla tjejerna, ett mycket festligt uppdrag.

Mellan klockan fyra och halv tio stod vi och hackade, ångade, stekte, vispade och placerade kycklingspett, sallader och soppor på glas och i skålar. Vi hade släpat dit knivar och skärbrädor och elvispar och bunkar. Det kändes så himla proffsigt att säga i telefonen till Annika  (som ägde köket vi skulle laga i) att vi ”tar med oss våra egna knivar, slängar och allt vi behöver”.

Det var så fint att vara en del av en fest, utan att vara med. Lite som en ballong eller girland, något som bidrar till stämningen. Nu vill jag bara laga mat åt människor på fest hela tiden, lägga upp det snyggt, presentera rätten och sen gå ut och hackahackahacka till nästa rätt. Tyvärr skar jag av en liten bit finger på kuppen, men det var det värt. En fingertopp är ett billigt pris för en perfekt möhippa, som jag brukar säga.

Tyvärr tog jag inga bilder igår, men i veckan hade jag och min bror torsdagsmiddag. Jag bjuder på det receptet så länge.

(Uppdatering: Jag glömde den viktigaste ingrediensen, chorizosalami. Man ser den om man tittar noga på bilden. Hoppas ingen hoppade upp ur sin soffa och ba WOW JAG VET VAD JAG SKA LAGA TILL SÖNDAGSMIDDAG!!!!! och nu sitter där hemma och känner sig alldeles alldeles bedragen).

Före

Färdig!

Snabb torsk med paprika, chili och tomater

4 personer

1 kg torskfilé (fråga alltid var torsken kommer ifrån, egentligen borde man kanske inte äta den alls, jag vet)
1/2 hg chorizosalami
2 stora röda paprikor
2 kvistar romantica tomater (det blir vackrast så, men vanliga cocktailtomater går såklart också bra
4 raka sardellfiléer
1 citron
3 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
1 kruka basilika
1 kruka persilja
1 burk kapris
salt
peppar
olivolja

Sätt ugnen på 2oo grader.
Skölj paprikan, dela, kärna ur och skär i klyftor. Finhacka 1 vitlöksklyfta och chili och skär två sardellfiléer i små bitar. Lägg allt i en bunke med paprika och häll på olivolja. Salta och peppra och blanda runt.
Lägg ut på plåten och baka i ugnen ungefär 15 minuter.
Ta ut och chorizosalami omlott över paprikorna, lägg sedan på torskfiléerna och tomater och ringla olivolja på. Salta och peppra på  alltihop och sätt in i ugnen och låt stå i 15 minuter, känn på fisken så att den är klar.
Finhacka örter, vitlök och  sardeller. Blanda med rasp och saften från citronen och kapris. Häll på en god olivolja tills det blir lite såsigt. Servera fisken med såsen över och lite bröd vid sidan av. Väldigt enkelt och väldigt gott.

About these ads
3 kommentarer leave one →
 1. Linn permalink
  augusti 28, 2011 21:48

  Vad kul Ulrika!! Att laga mat på fest är det bästa som finns! Nästan lika kul som att gå på fest och få mat lagad…

 2. Lenita permalink
  augusti 28, 2011 23:11

  Alltså jag älskar din blogg och passion till mat! Nu behöver jag bara ett jobb och en fet lön så att jag kan testa vartenda ett recept. Men karré med körsbär blir det nog till helgen ivarjefall. Tack för en peppig och skön matblogg!

  • ullerikak permalink*
   augusti 28, 2011 23:21

   Och jag älskar din kommentar! Tack fina du, kör hårt med karrén!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: